Bagkatalog ...

IMG_8548___serialized3
IMG_8549

TESTAMENTE

Rudolf Broby-Johansen


Genudgivelse af Broby-Johansens Testamente i anledningen af 35 året for den oprindelige udgivelse. Forord af Olav Harsløf.

"Jeg er af og til, når jeg har holdt foredrag om et eller andet, jeg mener at have forstand på, bag-efter blevet spurgt på tomands-hånd: “Hvad mener du ... ja, altså om et eller andet af “de store spørgsmål”.” Når jeg svarer, at det ved jeg ikke mere om end spørgeren selv, siger han eller hun: “Jeg er ikke ude efter gode råd ... Jeg ville bare vide, hvad du mener.”Og det har altså ført til, at jeg har skrevet nogle spørgsmål og mine svar på dem ned. Jeg har snakket fra leveren lige så alvorligt og oprigtigt, som jeg er blevet spurgt.

Jeg optræder ikke som rådgiver og bedrevider og vil meget have mig frabedt at nogen skulle bruge mig som autoritet."


92 sider

Udgivet 23/11/22

199,00 kr.


IMG_20220809_161134
IMG_20220809_160204

Blod - Expressionære digte 1922-2022

Rudolf Broby-Johansen


D. 23. november 1922 udgav Det Ny Studenter Samfund (DNSS) en lille digtsamling med titlen Blod, som bestod af 16 digte skrevet af den 22 årige Rudolf Broby-Johansen med kunstnernavnet Rud Broby. Allerede d. 28. november sendte justitsministeriet en anmodning til anklagemyndigheden i København om, at forfatteren blev tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 184: ''Den, som offentliggjør et utugtigt Skrift, straffes med Fængsel eller Bøde''.

Dette er en 100 års jubilæumsudgave af digtsamlingen, som også indeholder anklageskrift, forsvarstale og artiklen Ekspressionismen på anklagebænken af Thomas Hvid Kromann.


44 sider

Udgivet 01/07/22  UDSOLGTIMG_20220809_161453
IMG_20220809_161506

Raad til en ung Ægtemand

Adam Oehlenschläger


Serien SKILLINGSHÆFTER


Dette erotiske digt af nordens digterkonge har længe svævet rundt i periferien af forfatterskabet. Var disse elskovsråd virkelig skrevet af Oehlenschläger?


Udgivet 28/05/22

16 sider

20,00 kr.

DØDE BØGER

Mikkel Harris Carlsen


Efter den store krig ender en tidligere soldat ved et tilfælde foran et lille, gammelt og tilsyneladende lukket kælderantikvariat. Men der er liv bag de støvede ruder. Antikvariatet ejes af den excentriske, bibliofile og temperamentsfulde Shagal som gennem årene har fjernet de fleste af bøgerne fra hylderne for at have dem for sig selv. Med hjælp fra soldaten kommer der igen bøger på hylderne, og et fantastik persongalleri af kunder vender langsomt tilbage til butikken.

Døde Bøger er en pastiche over og en hyldest til generelle udgivelser fra Selskabet Bogvennerne. En kærlighed til litteratur og den trykte bog.


Illustreret af Line Høj Høstrup

92 sider

Udgivet 25/09 2021

125,00 kr.ZONG!

Marlene NourbeSe Philip


I november 1781 forlader det fuldt provianterede slaveskib, Zong, Afrikas vestkyst og sætter sejl mod Jamaica. Som altid er lasten fuldt forsikret. Men i stedet for de sædvanlige seks til ni uger tager denne skæbnesvangre rejse omkring fire måneder på grund af navigationsfejl fra kaptajnens side. Kaptajnen beordrer, at omkring 150 afrikanere kastes over bord, så skibets ejere efterfølgende kan kræve erstatning for tabt last.

 

Zong! er lige dele sang, støn, råb, hyl, forbandelse og messen. Erindring, historie og jura støder sammen og forvandles til poetiske fragmenter, en klagesang, der som et anti-narrativ udvider grænserne for den poetiske form, hjemsøger glemslen og sørger over de glemte.


Oversætter: Kristian Tanghøj

Omslagsillustration Tom Kristensen

224 sider

Udgivet 16/11 2020   UDGÅET

KRIGEN MED SALAMANDRENE

Karel Čapek


Dette er Peter Bugges nyoversættelse af Karel Čapeks berømte dystopiske roman fra 1936 der ikke har været oversat til dansk siden 1937. Denne nye udgave er tro mod det grafiske design fra den originale tjekkiske udgave men tilføjer også nye visuelle elementer og illustrationer. Den satiriske gennemgang af alle det moderne samfunds magtfaktorer er stadig relevant i dag. Ingen er sikre når salamandrene kommer!


Oversætter: Peter Bugge

Illustreret af Tom Kristensen, Aske Rose, Line Høj Høstrup, Reder Riis, Rasmus Palmelund Kviesgaard, Signe Herlevsen.

276 sider

Udgivet 21/01 2019

250,00 kr.HR. KUKULA

Mikkel Harris Carlsen


Dette er fortællingen om den spanske diplomat og kulturattaché, Hr. Kukula. Han er en berejst og beleven verdensborger; den evige optimist som ser positivt på alt i livet, uanset hvor forfærdelig eller uretfærdigt det behandler ham. Det er finurlige og fantasifulde nedslag i hans eventyrlige livshistorie, der er rig på absurde og groteske oplevelser. Mikkel Harris Carlsen arbejder videre i det magisk realistiske univers han efterhånden har etableret i sine tidligere bøger. Hvert kapitel tager en uventet drejning og overrasker læseren med en grotesk eller absurd udvikling i fortællingen.


Illustreret af Simon Væth

146 sider

Udgivet 16/06 2018

100,00 kr.

SMITSOMME SINDSLIDELSER FØR OG NU

MED SÆRLIGT HENBLIK PAA DE NYESTE KUNSTRETNINGER

Carl Julius Salomonsen


I januar 1919 fremsatte den førende bakteriolog Carl Julius Salomonsen sin i dag berygtede og berømte teori om dysmorfismen. Salomonsen havde i 1878 havde gjort den banebrydende iagttagelse, at tuberkulosen er en særlig og selvstændig infektionssygdom. Foredraget blev afholdt i Medicinsk Historisk Selskabs lokaler i København. De detaljer er vigtige, for de viser noget om den autoritative etos og status, som Salomonsen var i besiddelse af, da han kun 5 år før sin død fremkom med den for kunst- og kulturhistorien interessante og kontroversielle dysmorfismeteori.

Det var først og fremmest de udenlandske og radikale avantgarder såsom kubisme, konstruktivisme, futurisme, dadaisme, Neue sachlichkeit og ekspressionisme, som Salomonsen var i opgør med.


Yderligere indhold:

Indledende randbemærkninger om dysmorfismens
smitsomme natur af Jens Tang Kristensen

Moderne Kunst og Sindssygdom – Svar til Professer Salomonsen af Leo Swane, Harald Giersing m.fl.

Ekspressionisme af Otto Gelsted

Tillægsbemærkninger om Dysmorphismens Syglige Natur af Carl Julius Salomonsen

Dysmorfismedebatten – En diskussion om sundhed og sygdom
i den modernistiske bevægelse omkring første verdenskrig af Hanne Abildgaard


Illustreret af div. kunstnere

166 sider

Udgivet 23/04 2018

175,00 kr.

MANIFEST #5

Tegneserieantologi


Manifest er vores tegneserieantologi med nye tegneserier fra upcoming danske tegnere. I dette nummer er der bidrag fra:


Christian Aarestrup: ”En Kejsers Død”
Maria Nguyen: ”Insomnia”
Oliver Daniel: ”Turbulens” & ”Nærværelse”

 

“En Kejsers Død” fortæller om de sidste minutter af Julius Cæsars liv. “Insomnia” er en lille fantastisk historie om en dreng og hans drage. ”Turbulens” & ”Nærværelse” er funderen over tilstædeværelse og eksistens.


28 sider

Udgivet 18/11 2017

25,00 kr.

LILLEBY

Rolf Ljungberg


Lilleby er en sovende forstad til storbyen Aarhus. I Lilleby ved alle indbyggere, hvad der sker i Aarhus, men ingen i Aarhus kender til livet i Lilleby. Selvom det er uklart for de fleste i Aarhus, hvor Lilleby er placeret, er der dog én ting, som de alle er enige om, når de sidder på caféerne og får deres chai latte med økologisk skummetmælk: I Lilleby sker der absolut ingenting.


Men så skete det, at VisitAarhus, mod forventning, havde fundraiset flere milliarder til et nyt kulturcenter til gavn for hele Midtjylland. Det skyldtes dog en tastefejl hos A.P. Møller, men det var der ingen, der bekymrede sig om. Det store spørgsmål var, hvor det skulle placeres. Kvadratmetrene i Aarhus var dyre og sparsomme – og så var der jo også en skyline, som man skulle passe på – fra tid til anden. Og pludselig blev blikket vendt mod Lilleby.


Magisk-realistisk kortprosaroman.

Illustreret af Sebastian Graneberg

92 sider

Udgivet 15/05 2017

50,00 kr.

FUCK FACEBOOK

Jakob Albrethsen


En satirisk/kritisk omgang sort humor brok over sociale medier.

Historien følger Kim, Lis, Bo og især Jas og deres forsøg på, at finde sig selv i en selviscenesættende hverdag samtidig med, at de prøver på at gøre op med den auto-dokumentarisme som de sociale medier formidler og opfordrer til.


Tegneserie.

150 sider

Udgivet 25/02 2017

UDSOLGT

ANA VED VERDENS ENDE

Peder Riis & Michael Lindal


Ved verdens ende sidder en pige.
I et værksted vågner en robot.
I en have mødes to unge elskende.
Menneskenes tid er næsten ovre.


Historien handler om androiden Ana og hendes forsøg på at forstå mennesker og menneskelighed over en periode på flere hundrede år. Tegnet af Peder Riis, skrevet af Michael Lindal.


Tegneserie.

90 sider

Udgivet 25/02 2017

50,00 kr.

FUGLENE

Mikkel Harris Carlsen


Med sort humor sætter Fuglene fokus på at være låst fast i livet uden at have et formål eller en udvej. John Hansen, en midaldrende mand, er den tragikomiske hovedperson. John er umiddelbart en helt almindelig regnskabsmedarbejder midt i livet, som lever et trivielt liv sammen med sin kone Kirsten. Tingene er dog ikke altid som de ser ud til at være, og midt i ostemadderne og den voksende midtvejskrise opstår der nogle groteske og absurde situationer, som leder tankerne hen mod det kafkaske kaos. Hvad sker der når hverdagen bliver sat på spidsen, og livet viser sig fra sin mest absurde side?

Fugle og deres frihed er et gennemgående tema der bliver et modstykke til hverdagens trivialitet som John Hansen er fanget i, og som ender med at drive ham ud i den ene mystiske konfrontation med sig selv og sit liv efter den anden.


144 sider

Udgivet 21/12 2016

100,00 kr.

MANIFEST #4

Tegneserieantologi


Manifest er vores årlige tegneserieantologi med nye tegneserier fra upcoming danske tegnere. I dette nummer er der bidrag fra:
Sebastian Graneberg: ”Hallelujah”
Rasmus Palmelund Kviegaard: ”Den Forsvundne Udvalgte”
Oliver Daniel: ”Underlæggelse”


“Hallelujah” sætter fokus på den aktuelle flygtningedebat, hvor man følger en lille piges dramatiske flugt fra et krigshærget land. “Den Forsvundne Udvalgte” er en sci-fi fortælling, som handler om magt og tro i det herrens år 3027, hvor tre ærkebiskopper bliver sendt ud på en farlig opgave for at befri Den Udvalgte. “Underlæggelse” er en mere eksistentialistisk fortælling, der sætter fokus på en ung mands psykiske udfordringer i en verden, hvor alle forventer noget af én.


32 sider

Udgivet 10/09 2016

25,00 kr.

DE OVERVÅGEDE 2. udg.

Maiken Abildgaard


De Overvågede handler om skyggesiderne af det senmoderne menneskes tilværelse. Det er overvågning, selviscenesættelse, angst, stress, udviskede kønsroller, parforhold, familieliv, fastholdelse af ungdommen, og mediernes infektion og dekadence der er teksternes omdrejningspunkter.

”Med et nøgternt og rapporterende sprog formår Abildgaard at skære maskerne af sine karakterer, så alt det sårbare og grimme træder frem. Men selvom det er dystre temaer, der behandles, er der alligevel en gennemgående tone af finurlig humor og sympati for de skildrede figurer.”


Kortprosa

Fotos af Lars Engelgaar

74 sider

Udgivet 31/12 2015

100,00 kr.

MANIFEST #3

Tegneserieantologi


Manifest er en tegneserieantologi for nye tegnere. I dette nummer er der tre helt nye tegneserier:


“Kæmp” af Mikobioo.

“Røde” af Jesper Bonde.

“Frankenjenny” af Simon Petersen.


35 sider

Udgivet 14/11 2015

25,00 kr.

AUTOMAGISK

Kristian Rasmussen


Det virtuelle rockband, Automagic, er en verdensomspændende succes skabt af de to barndomsvenner, Jonathan og David. Men hvordan fastholder man et venskab når alle ens drømme om økonomisk frihed eller global ideologisk magt er ved at gå i opfyldelse?

Automagisk er en perspektivrig og tankevækkende samtidsroman om vilde drømme og knuste relationer i en verden hvor billeder, medier og reklamebureauer har taget styringen over individets moralske adfærd.

”Hvor er vi? Vi er post-alt. Post religion, Post ismer, Post historie, Post moral og nok snart Post økonomi.
Teknologiforbrugende primater. Rejsen fra flintøkse til serverfarm er gået for hurtig til at nogen forstår, hvad der er sket.”


Augmented Reality forside.


Roman

357 sider

Udgivet 19/10 2015

100,00 kr.

NORDENS GUDER

Adam Oehlenschläger


Nordens Guder er et epos over guderne i den nordiske mytologi og deres bedrifter. Det er tænkt som en pendant til Homers eposser om de græske guders og heltes bedrifter, som vi kender i form af Iliaden og Odysseen. Oehlenschläger lagde allerede i 1801 op til et stort samlende epos over de nordiske sagn og myter. I besvarelsen af en prisopgave fra Københavns Universitet tog Oehlenschläger udgangspunkt i Peter Frederik Suhms ”Plan til et episk digt kaldet Odin” (1779) og argumenterede for en anvendelse af nordisk mytologi i nordisk litteratur til fordel for den græsk-romerske mytologi, som selv de nordiske digtere, først og fremmest klassicisterne, sædvanligvis anvendte.


Yderligere indhold:

Indledning til Forsøg til Besvarelse af det ved Kjøbenhavns Universitet
fremsatte Priisspørsmaal af F.J. Billeskov Jansen

Forsøg til Besvarelse af det ved Kjøbenhavns Universitet
fremsatte Priisspørsmaal af Adam Oehlenschläger


Illustreret af Tom Kristensen

384 sider

Udgivet 17/12 2014

50,00 kr.

BLOD - EXPRESSIONÆRE DIGTE

Rudolf Broby-Johansen


Først 46 år efter udgivelsen i 1922 blev BLOD alment tilgængelig. Den var nemlig øjeblikkeligt blevet beslaglagt som utugtig, så samtiden kendte principielt kun rygterne, retssagen og et par digte trykt på dansk i det tyske Der Sturm. Vi får nu, 46 år efter Gyldendals billigbogsudgave fra 1968, både Brobys energiske forsvarstale (der også var med i optrykkene fra 1988 og 2000) og BLOD selv. Det er vigtigt, for bogen var en litteraturhistorisk begivenhed – selv om den først udløstes med et halvt århundredes forsinkelse. Vist er den overdrevet og ungdommeligt effektjagende; men BLOD forbliver med sin kraft og konsekvens vor første fuldblodsmodernistiske digtsamling. -Per Stounbjerg


Yderligere indhold:


Forsvarstale for Blod af Rudolf Broby-Johansen

Digteren Broby – mellem romantik og revolution af Finn Klysner

Den blodige civilisation af Morten Thing

Myten om Broby af Olav Harsløf

Opbyggelig Usædelighed af Hanne Roer


Illustreret af Gunner Hesselbo

123 sider

Udgivet 17/12 2014 (6. oplag 2021)

149,00 kr.

ILLUMINATI NOCTE: DEN 8. DAGS BEGYNDELSE

Bo Bonde & Camilla Agerschou


Året er 2018 og i USA er dem der betragtes som overnaturlige, blevet registreret som Genetisk Defekte. Frygt, intolerance og had fra almindelige mennesker, tvinger dem dog til stadig at skjule deres sande jeg for offentligheden.


To unge veninder, hver især med en hemmelighed at bære på, sveder over forberedelserne til terminsprøverne på kostskolen Everglade, hvor de begge er elever. De beslutter at tage en pause og glemme reglerne for en enkelt aften, til fordel for en koncert på det berygtede in-sted Dark Eden. Her møder de en underverden hvor monstre og helte kan være svære at skelne fra hinanden, og hvor fristelser hurtigt kan vise sig at være en dødelig fejltagelse.


Tegneserie.

90 sider

Udgivet 27/09 2014   UDGÅET

MANIFEST #2

Tegneserieantologi


Manifest er genoplivning af en gamle tegneserieantologi udgivet af foreningen/tegnestuen Troldmandens Hat. I dette nummer er der tre helt nye tegneserier:


“Frygt” af Jesper Bonde
“Kalypsos sang” af Sara Dommerby
“Skrig i mørket” af Mikobioo


26 sider

Udgivet 27/09 2014

25,00 kr.

EN SMAG AF LIV

Maiken Abildgaard


En smag af Liv er en samling af 26 kortprosatekster der i kogebogens layout omhandler kvindeliv og mad. Læseren følger en kvinde fra barndommen i 1970’erne til det sene voksenliv.

Teksterne tager udgangspunkt i emner som overgangen fra barn til voksen, den sårbare teenagetid, provinsliv, trangen til brud med traditioner, længslen efter “den store verden”, angsten for at miste, og menneskelige relationer med fokus på parforhold og familieliv.

Med en blanding af følsomhed og finurlige stemningsbilleder får samarbejdet mellem Abildgaard og Eiersholt et skær af noget sart og fint, men efterlader også en melankoli over livets forgængelighed.

Et poetisk bidrag til en evigt gyldig samfundsdebat om kvindens rolle i hverdagslivet.


Illustreret af Sarah Egbert Eiersholt

74 sider

Udgivet 15/03 2014

100,00 kr.

PARTITUR I LANDSKABET

Max Madsen


”Landskabet er det vi færdes i. Landskabet sætter aftryk i sjælen; hvor den så end sidder. Menneskets sjæl har også bo derude i landskabet. Mennesket og naturen er forbundet af et kulturelt fællesskab af indre og ydre landskaber. Derfor bygger vi åndelige samlingsmærker af ord og sten”.


Partitur i Landskabet er et lyrisk værk, opdelt i fem vidder og dét indimellem. Det er en visuel blanding af lyrik, prosa og illustrationer. En sanselig illustreret almanak.


144 sider

Udgivet 08/11 2013

100,00 kr.

DE OVERVÅGENDE

Maiken Abildgaard


I De Overvågede sætter Maiken Abildgaard fokus på det senmoderne menneske, det samfund vi alle lever i og den verden, vi er omgivet af.

Hun tager udgangspunkt i emner som overvågning, parforhold, kønsroller, angst for det fremmede, for voksenlivet, hverdagen, stress, medieverden og det at vokse op.

De Overvågede består af 21 kortprosatekster, som er præget af en underliggende tone af uhygge og overvågning. Men selvom problematikkerne er alvorlige, er der stadig plads til humor og finurlige indblik i forskellige menneskers liv og deres forsøg på at passe ind i det moderne samfund.


Første udgave af bogen udkommer kun i 250 unikke eksemplarer.


Fotos af Lars Engelgaar

58 sider løsark

Udgivet 19/04 2013   UDGÅET

UNDERGANG

Tegneserieantologi


Antologien er resultatet af en tegneseriekonkurrence som forlaget udskrev. Det er blevet til fire flotte og tankevækkende tegneserier med det fælles tema: Undergang.

Antologien består af følgende tegneserier:


“Jordens Undergang” af Matilde Solgaard

“Kollaps” af Lasse Mathiesen Køhlert

“Velkommen tilbage” af Mikobioo

“Timer og dage” af Anah


44 sider

Udgivet 06/10 2012   UDGÅET

FOLK

Maiken Abildgaard


FOLK er en række iagttagelser af folk; typer i metropolernes bybillede, og deres livsstil. Vores trang til selviscenesættelse og higen efter det perfekte bliver sat i fokus med et selvironisk glimt i øjet. Hvem bestemmer egentlig, hvem vi er? Gør vi selv, eller gør samfundsdikterede normer? Bogen består af ultrakorte prosatekster.


Illustreret af Jakob Albrethsen

72 sider

Udgivet 24/11 2011

80,00 kr.

SABOTAGE

Antologi


Sabotage er et koncept projekt. Forfatterne fik en overordnet beskrivelse af en begivenhed samt en simpel tidslinje. Derefter var det op til den enkelte at skrive en historie. Omdrejningspunktet er en sabotagehandling udført af den franske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig.


Bogen kan læses som én samlet historie med 5 kapitler eller som 5 individuelle noveller.

Forfatterne er: Jakob Pugflod Nielsen, Rolf Ljungberg, Kim Bruun Rosenmay, Kristian Tanghøj og Claus Witt.


42 sider

Udgivet 21/12 2010

30,00 kr.