Der fulgte ingen manual - Forside

Der fulgte ingen manual

Maiken Abildgaard


Det er ikke nemt at vokse op i en lille sydfynsk landsby når man føler sig anderledes.

Læseren følger et kreativt ungt menneske i 1980’erne/start 90’erne. Hun har svært ved at identificere sig med sine klassekammerater og forsøger at forstå sig selv og sine omgivelser gennem kreativitet, litteratur og især musik. I hendes søgen bliver grænsen mellem fantasi og virkelighed til tider udvisket i det indre tankeliv. Hvordan passer man ind i et traditionsbundet lokalsamfund når man også skal forholde sig til sin identitet, sit køn, angst, døden og tysk grammatik?

Der fulgte ingen manual laver nedslag i overgangen mellem barn og voksen, og tegner samtidig et humoristisk tidsbillede af ting og tendenser i ’80 og ’90’erne.


88 sider

Udgivet 25/11/23

Pris: 199,00



ViMa cover
ViMa1
ViMa2

Virkelighedens magi

Richard Dawkins - Illustreret af Dave McKean


Magi har mange former. Overnaturlig magi er hvad vore forfædre brugte for at forklare verden, før de udviklede videnskabelige metoder til det. I oldtidens Ægypten mente man eksempelvis, at det blev nat fordi en gudinde slugte solen. Vikinger troede, at regnbuen var en bro, som guderne kunne bruge for at komme ned til jorden.

Ud over disse fantastiske fortællinger, findes der en anden form for magi, som giver virkelige svar på disse spørgsmål. Det er virkelighedens magi - videnskaben.

I Virkelighedens magi forklarer Richard Dawkins en lang række naturfænomener gennem videnskabelige facts med flotte illustrationer af Dave McKean.

Hvad er ting lavet af? Hvor gammel er universet? Hvorfor findes der så mange forskellige planter og dyr? Hvem var det første menneske? Disse er nogle af de spørgsmål, som Dawkins besvarer i et levende og letforståeligt sprog som især henvender sig til nysgerrige børn og unge.


Oversat af Robert L. Rasmussen


Udgivet 01/10/23

266 sider

299,00 kr.

IMG_9242
IMG_9245
IMG_9247

Inge

Signe Dagmar Herlevsen


Inge er en sjov og rørende fortælling om svære venskaber og altings forgængelighed i livets store cyklus. Bogen er trykt med risograf, en japansk opfindelse der benytter sojabaseret blæk. I Inge fungerer risografens unikke levende farver som en understregning af historiens magiske, nærmest psykedeliske, univers. Samtidig skaber den lidt primitive trykkeform et meget håndholdt udtryk, hvor man kommer tættere på tegnerens pen end i et almindeligt tryk.

 

I tegneserien følger man blomsten Inge fra spire til muld i en verden befolket af selvfede gøge, gangster-alfer og svampetrippende enhjørninge. Den veksler i skarpe sceneskift mellem hjerteskærende beskrivelser af uligevægtige relationer og underspillet humor; altid med naturen og årstidernes skiften, som det rolige, smukke bagtæppe.

Inge må lære at sætte grænser og at acceptere både andres og egen fejlbarlighed, imens alting ubønhørligt vender tilbage til naturens evige kredsløb.


Udkommer 03/04/24 - 1. oplag, 147 eksemplarer.

172 sider

299,00 kr.



KOMMENDE UDGIVELSER 2024

Kykeliky siger koen af Mikkel Harris Carlsen